NyereményjátékSzeretnéd megnyerni a képváltóban futó könyvek egyikét? Kattints a Csatlakozz és NYERJ gombra és iratkozz fel! NAPONTA sorsolunk! Rengeteg nyertes lesz!

Pfeiffer Gábor – Online Könyves Stand

Fülszöveg

A történelmet, ha száraz tényekre és adatokra támaszkodunk, könnyen meg lehet hamisítani, félre lehet magyarázni. Egyedül személyes történetek tehetik hitelessé.
Ilyen történeteket oszt meg velünk könyvében Pfeiffer Gábor saját családjának tagjairól és egy kicsit önmagáról is. Így válnak élővé a második nagy háború évei, átélhetjük a zsidótörvény és a kitelepítés, a hadifogság megrázkódtatásait, majd ízelítőt kapunk a korai szocializmus légköréből, miközben bejárjuk Csolnokot, Budakeszit, Budapestet, Ukrajnát, Brno-t és az egykori NSZK városait. Az izgalmas családregény fontos helytörténeti dokumentum, de ennél sokkal több. Egyszerre tud hatni az értelemre és az érzelmekre. A mű hús-vér emberi sorsokon keresztül kelti életre a megidézett korszakokat. Születés, szerelem, betegség, küzdelem, halál zajlik a szemünk előtt, s bizony szívesen átadnánk magunkat az illúziónak, hogy ez “csak” irodalom, de a szerző a legváratlanabb pillanatokban kegyetlenül visszaránt a valóságba, metsző, józan pontossággal idézve fel a nagyon is realisztikus politikai és szociokulturális körülményeket. A szubjektív és objektív nézőpontot tehetséges érzékenységgel váltogatva nem engedi feledni, hogy ezek a történetek valódiak. Az élményt a kiadvány eredeti fotói koronázzák meg.
Balázs Mónika Csilla intézményvezető, helytörténeti kutató, Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár

Beleolvasás

Évike születésnapja

November ötödikén nagy eseményre készült a Böhm család. Délután három órakor Rosa még Évike tortájával bajlódott a konyhában. A kislány ott sertepertélt körülötte, és szívet szaggatóan könyörgött: – Lósa! Lósa, csak egy kis mázt hadd nyaljak késlől! – raccsolta hiányos kis fogai közül. – Nem bánom, kincsem, de anyukád nehogy megtudja! Különben is, még a tortát sem szabadna látnod, te kis losszaság – utánozta a lány beszédhibáját, és odakent egy kis kakaómázat az orrára. Mindketten felszabadultan kacagtak. Máskor is követtek már el hasonló huncutságokat, de ez mindig a kettejük legféltettebb titka maradt.
– Ugye tudod, szívem, ha elmondod a nagyságának, mit művelünk mi itt ketten, abból nagyon nagy baj lehet. Akkor engem többé nem láthatnál! – Jól van, Losa, tudom. Nem kell mál annyiszol mondani.
– És mit szeretnél a születésnapodra, kicsi tündér?
– Egy szép nagy babaházat, Lósa. Attól nagyon megölülnék – mondta izgatottan csillogó szemekkel. – Hát pici babám, én nem tudok neked ilyen drága ajándékot venni. De nézd csak! Tegnap éjjel csináltam neked egy csutkababát. Ha mégis kapnál egy babaházat, akkor bele tudod ültetni.
– Köszönöm, Losa! Losának fogom hívni, jó? – Jól van, kincsem. Hívjuk Losának! – sírt és nevetett egyszerre a meghatottságtól Rosa. A nagysága jókedvűen lépett a konyhába. – Nos, Rosa fiam, hogy állunk a tortával? Rosa még épp idejében kapta el a kést Évike szájától.
– Hát te mit keresel itt, kislányom? Neked nem szabadna látnod a tortádat. Ejnye, ejnye! Szaladj átöltözni! Apád és a fiúk lassan megérkeznek.

Nyerd meg
a Lábnyomok a sárban című könyv
egy példányát

Sorsolás április 30-án 19 óra után!

Megrendelem

Kérdeznék az írótól:

  Az űrlap elküldésével elfogadom az ÁSZF-et és azt, hogy a weboldal tulajdonosa és az adott író email útján megkereshet.

  Leave a Comment

  Shopping Cart

  Sikeres feliratkozás!

  Hiba adódott. Próbáld újra!

  Ha feliratkozol, elfogadod, hogy a weboldal tulajdonosa emailben megkeressen.