Petróczky Kitti – Lujzi élete

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

13+

„A kezembe vehettem az írást. Összefűzetlen lapokat, itt-ott még kusza, tisztázatlan szöveget kaptam. Megvallom, megizzasztott mire bizonyos történéseket, neveket kibogoztam benne, de kíváncsiságom töretlenül hajtott. Kitti egy gördülékeny, izgalmas történetet bújtatott napló-szerű köntösbe. Lujzi élete csajos, egyben nagyon mai. A főhős lehetnél Te vagy akár én. kendőzetlenül beszél saját naivitásáról, törésekről, csalódásokról, családi tragédiákról, szeretetről, szerelemről, karrierről és a legfontosabbról, az álmairól. Lujzi problémái ma, de akár a múltban is megállhatnák helyüket. Így az elénk táruló jellemfejlődése tinik, fiatal felnőttek számára is ugyanolyan izgalmas lehet, s az idősebbeknek is múltidéző pillanatokat szerezhet. A Lujzi élete könnyed olvasmány, sokszor mély érzelmekkel, kis humorral, jövőbe mutató gondolatokkal fűszerezve.”

Marosi Nikolett


Olvass bele!

Nap mint nap elkezdődik és véget ér valami, születnek és halnak meg emberek. 1987. szeptember 13-án is épp így történt: megszülettem. Ekkor még senki sem sejtette, mennyi mindenen fogok keresztülmenni, csupán huszonhét év alatt. A szüleim nagyon várták már az érkezésemet, legalábbis azt hiszem. Apa szerint nagyon szeretetre méltó kis poronty voltam. Szerettem az embereket, és engem is mindenki szeretett. Eredetileg fiúnak vártak, de úgy gondolom, nem volt nehéz beletörődniük, hogy lány lettem. Apunak eléggé nehéz gyerekkora volt: az anyja magára hagyta őt, aminek következtében az édesapja nevelte fel. Sajnos a papám még a születésem előtt távozott az élők sorából, ráadásul önszántából. Szeretném tudni, milyen volt. Állítólag nagyon hasonlítok rá, az élénkségemet leszámítva. A szüleim, még jóval a születésem előtt, megtértek, és a Magyar Pünkösdi Egyház oszlopos tagjaivá váltak. Pár évvel később anya szülei és a testvére is csatlakoztak a közösséghez, így én már igazi keresztény családba születtem bele.

Viszonylag korán elkezdtem járni és beszélni. Érkezésem után tizenöt hónappal született életem legnagyobb riválisa, a húgom, Eszter. Már a kezdetektől teljesen más volt, mint én. Féléves korában még csak meg sem fordult. Kicsinek nagyon szerettem, de az idők során eltávolodtunk egymástól. Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem szerettük egymást, csak ha nem volt muszáj kiállnunk egymásért, akkor inkább ellentétes oldalra álltunk. Rajta kívül van még két húgom, Olívia és Lara, és egy öcsém, Zalán. Olívia sokáig olyan volt nekem, mint a legjobb barátnőm. Neki meséltem el az első csókom, vele vitattam meg az élet nagy dolgait, és ha valaki, ő mindig meghallgatott. Larával nem igazán volt semmiféle kapcsolatom. Zalánnal – a korkülönbség ellenére – nagyon jól kijöttünk, de köztünk inkább afféle anya-fia kötelék volt. A szüleim házassága nem volt a legfényesebb. Ez állandó vitatéma volt köztem.Most újra itt vagyok egy hajón Franciaországban, és fogalmam sincs, ki is vagyok én valójában… Csak azt tudom, hogy minden, amiről eddig azt hittem, hogy valóságos, jól működik, vagy az enyém, arra már nem vágyom, abban már nem hiszek, és nem hiányzik. A legnagyobb félelmem talán az, hogy e két világ közt elveszítem a kontrollt az életem felett. Leginkább azért foglalkoztat ez a kérdés, mert rengeteg szerepben éltem már az életem, és ideig-óráig jól is éreztem magam, de egyik sem adott annyit, hogy azt mondhassam, ez vagyok én. Minden periódust csak addig élveztem, amíg volt benne valami kihívás. Amíg úgy láttam, hogy van hova fejlődnöm, addig tanultam és igyekeztem, aztán egy ponton elvesztettem az érdeklődésem és profilt váltottam. Szeretnék egy napon arra ébredni, hogy tudom, ki vagyok. Szeretnék úgy a tükörbe nézni, hogy azt mondhatom: igen, ez vagyok én. Sok minden befolyásolja, hogy mikor kinek érzi magát az ember. Elsősorban a környezet visszacsatolása, hiszen, ha nem is tudatosan, de a rólunk kialakult képet mi teremtjük. Ha nem érezzük komfortosan magunkat a visszajelzések okán, az arra késztet bennünket, hogy változtassunk. Amennyiben a reakció pozitív, igyekszünk nem változtatni a viselkedésünkön. Ezenfelül sokat számít az élethelyzet, amiben éppen vagyunk, és természetesen a motiváció.


Ára: 3490 Ft helyett: 2990 Ft

Megrendelhető:

rendeles@lujzielete.hu 

13+

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük