Ficsór Károly – Zeniális (minikönyv)

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

8+

Sorsolás: november 22.

Ez a könyv éppen csak annyira merít a zen világából, hogy meg tudja tartani könnyedségét a komolyabb hangvételű verseknél is. Talán csapongónak tűnhet, hiszen nincs egy meghatározott téma, mégis összeköti a történeteket, verseket az egyszerűség. Az alkotás öröme akkor is ott van, amikor épp egy fájdalmas érzés kívánkozik mondatokká manifesztálódni. Az írás alkímia, mert olykor anyaként szülöm gondolataim máskor meg, mint cserfes patak locsogok. Tarts velem!


A belső egyensúly megtalálásához a legtöbben azt gondolják, a párkapcsolatokon keresztül vezet az út és nem is járnak messze az igazságtól, azonban a leginkább külsőségekre fókuszáló társadalom, hajlamos eltorzítani a valóságot. Egészen pontosan arra gondolok, amikor a „másik fél” adta örömökben látja valaki a megváltást. Sokszor hallani: „Ha megtalálom a másik felem, akkor boldog leszek, akkor tudok boldog és teljes lenni.”Azonban mi lenne, ha megfordítanánk a gondolatmenetet, és először is arra törekednénk, hogy mi magunk legyünk egy teljes egész? Mi lenne, ha nem két fél lépne szövetségre, hanem két, önmagában is teljes ember kapcsolódna? Ugye mennyivel jobban hangzik? Ha a másik felemre gondolok, az azt jelenti, hogy én nem vagyok teljes, nem vagyok egész, ezért szükségem van arra a másikra. Azonban, ha egészségesen, a magam teljességében kapcsolódom, akkor annak a minőségnek már nem a szükség lesz az eredője, hanem a valódi kapcsolódás. Az egyik fél, a másikra támaszkodik. Gyönyörű nyelvünk máris elénk tárja a titkot, a magánytól való félelemből fogant kapcsolódásról. Amint elmúlik a fizikai vonzalom, és a kezdeti fellángolás, a kapcsolat összeomlik, mert eleve negatív eredők szolgáltatták az alapot. A két „fél” sosem tudja kiegészíteni egymást, ezért nem működik sokáig a legtöbb kapcsolat. Önmaguk helyett kívül keresik a válaszokat: a másikban, és egy folyamatos nyugtalanság alakul ki, a jelenlét helyett. A külsőségek jól megnyilvánulnak például abban, amikor egészen intim pillanatokról posztolnak a közösségi médiában. Kívülről várják a megerősítést, éppen a félelem alapú energiák jelenléte miatt. A lopott csók is attól édes, hogy nem tudja más, csakis, akikre tartozik. A bensőséges pillanatok varázsát épp az adja, hogy csakis vele, a társammal osztom meg.
És a valódi társ nem a másik felem, hanem velem egyenlő, egész, és ennek a két minőségnek az egysége, a hatványa az egészség.Az egyik legjobb dolog az életben, amikor felismerjük a korlátainkat. Ez sokszor azért nehéz, mert elsőre talán nem is tűnnek annak. Van, hogy mankónak netán biztonságot nyújtó kerítésnek tűnnek. Amikor azonban foggal-körömmel ragaszkodunk egy bizonyos nézőponthoz, csak azon a szemüvegen át látjuk a dolgokat. Tökéletes illúzió: a véleményünk látszólag biztonságot ad, pedig meglehet éppen elszigetel a valóságtól.És ez bizony arra a bizonyos „rózsaszín szemüvegre” is igaz, nem véletlen mondjuk, hogy a szerelem vak. Tehát az előjel a vélemény előtt mindegy, a pozitív vélemény is csak vélemény. A vélemény éppen olyan, mint a napszemüveg. Feltesszük, megszűri a bennünket ért hatásokat, és bár kíméli a szemet, de azon az áron, hogy torzítva látjuk a valóságot.A megoldás az a fajta megengedő állapot, amire a bölcsek azt mondják: a jelenben lenni. A nyitott tudat semmit sem utasít el, de nem is azonosul semmivel. Kivéve azzal a pillanattal, ami Most történik. A mostban nincs véleményed, mert éppen éled. Egyszerűen úgy látod a dolgokat, ahogy vannak.Őszi kép

Napfény csobban, szellő lobban
színeket ereszt szerteszét íriszem,
a teremtett világ
őszt játszik a Sors színpadán,
úgy hiszem,
kérlek ne áruld el
mi az, amit bennem látsz
én sem mondom a rókának,
hogy ravasz
s a virágoknak,
hogy tavasz
és a csontokról is tudok,
s a szívem is a helyén
mást nem adhatok,
én maradok az enyém.

8+

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

3 comments on “Ficsór Károly – Zeniális (minikönyv)

 1. Ujvári Gabriella szerint:
  1+

  Szeretném,kíváncsi lennék rá,

  1+
 2. Árva -Kelemen Szilvia szerint:
  0

  Szeretném

  0
 3. Ficsór Károly szerint:
  0

  Kedves Gabriella és Szilvia! A facebook oldalamon hamarosan további lehetőségek lesznek nyitottak, amelyekkel megnyerhetik a könyvet, illetve egyéb tartalmakat olvashatnak.
  Szeretettel és tisztelettel: Ficsór Károly

  https://www.facebook.com/Ficsór-Károly-Hivatalos-oldala-100910281823069/

  0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük