Dylan D. Tides – Ablakomon át

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

4+


Lilly dala
Csak az ég tudja, hogy a szél hova fúj.
Csak a szél tudja, van-e föld, hova bújj.
Csak a föld tudja, hova tart a világ,
leszel-é te virág,
csuda sárga virág.


Csak az éj tudja, hogy a csönd hova tér.
Csak a csönd tudja, van-e szív, hova fér.
Csak a szív tudja igazán, mi a bú,
hogy a könny-koszorú,
az örök koszorú…

… hogy a könny-koszorú,
az örök koszorú.


„Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad.” (Weöres Sándor)

Előszó

 Egy valódi kincses ládát tart a kezében a Kedves Olvasó. Dylan D. Tides azon kevés Művészek egyike, aki a lelkével, a lelkéből alkot, nem rutinból ír. A legegyszerűbb, legtisztább emberi érzéseket, pillanatokat csomagolja csodálatos szavakba. Gyönyörű képei, dallamos verssorai élővé teszik a munkáit; illatok, ízek, érzések idéződnek fel, ha verseibe merülünk.

 Egy rendkívüli ember érzékeny, koránál jóval érettebb lelki-és gondolatvilága elevenedik meg e könyv lapjain, versei megidézik a XX. század nagyjait, Adyt, Szabó Lőrincet, Pilinszkyt. Szerencsésnek tartom magam, hogy magánemberként is ismerhetem Őt, talán meg is bocsátja az Olvasó elfogultságomat, amikor azt írom, hogy minden egyes költemény, akárcsak a Szerző maga, egyben és önmagában is nagyon értékes kincs ebben a mai rohanó, kissé lelketlen, az értéket egy torzított tükrön át tekintő világban. Olyan többlettel ajándékozza meg az Olvasót, amellyel nem csupán az Alkotó szórja szét kincseit, hanem rajta keresztül felfedezhetjük a saját a lelkünkben rejlő varázslatot is.

 A kincsesláda kulcsát most gondolatban mindenkinek átadom, de óva intem az Olvasót attól, hogy a tartalmát egyszerre tegye magáévá! Olvassa, értse, szedje ízekre ezeket a kincseket! Merüljön el ebben a kötetben sokszor, képzelje el, hogy egy felhőn utazik egy burokban, amit lágyan ringat a könnyű szellő! Fedezze fel, hogy ezek az alkotások sokkal többet nyújtanak, mint versek összeválogatott halmazát! Egy végtelen utazásra hívnak, aminek végén az összeszedett kincsekből gazdag emberekké válunk majd. Gazdagabbak egy elénk tárt emberi lélek szépségeivel, szavakká formálható csodáival, és gazdagabbak a saját lelkünk felfedezésével e verseken keresztül.

 Magasságok és mélységek, örömkönnyek és fájdalom, édes-bús nosztalgia lesznek az útitársaink, és egy páratlanul tehetséges és érzékeny Alkotó vezet minket kézen fogva ezen az úton. A Szerző iránti legőszintébb szeretettel és a munkásságát a legnagyobb tisztelettel figyelve ajánlom ezt a dédelgetett „gyermeket” értő kezekbe a mostani és az elkövetkező generációknak, hogy ne merüljön feledésbe a modern kortárs költészet eme ékessége, öröklődjön tovább a kulcs egy értékesebb, szebb világhoz a líra legszebb szavaival!

Gergely Annamária


Ebből a könyvből kisorsolunk egy példányt, melyet az író juttat el a nyerteshez. A nyertes azok közül kerül ki, akik a nyereményjáték folyamán bármely olyan könyvre feliratkoznak, amely ezen a weboldalon fent van, azaz, akik ezen könyvek közül szeretnének nyerni és/vagy letöltik az ingyenes pdf-et, tehát a teljes listáról sorsolunk nyertest.


Tetszik a könyv? Szeretnéd megrendelni?

Személyes rendelés (dedikálva): E-mail: dyland.tides@gmail.com

4+

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

1 comment on “Dylan D. Tides – Ablakomon át

  1. Ujvári Gabriella szerint:
    2+

    Szeretném megnyerni,köszönöm a lehetőséget!

    2+

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük