Bombicz Judit – Csodák Könyve

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

14+

Elvarázsolt karácsonyfadísz? Más világokba repítő könyv? Netán egy tükör, ami olyan helyre visz, amiről nem is álmodtál? Ugye milyen hihetetlen dolgok? Mégis, ebben a mesekönyvben mindet megtalálod, ahogy a manókat, sellőket, tündéreket is. Olvass bele ezekbe a mesékbe, és kísérd el a szereplőket olyan világokba, amelyeket csak a képzelet, a fantázia mutathat meg neked!

Keresd meg Fannival és Péterrel a Mikulást vagy ússzatok együtt a tenger mélyén!

Induljatok együtt a mesék birodalmába…


Fanni egy reggel halk, csilingelő hangra ébredt. Először kicsit morcos lett, hiszen végre szombat volt, amikor tovább lehetett volna aludni, de ez a rejtélyes hang felébresztette. Amikor kinyitotta a szemét, azonnal meglátta a csilingelés forrását. Abból a bizonyos könyvből áradt, amit a születésnapjára kapott a nagymamájától, aki a lelkére kötötte, hogy nagyon vigyázzon rá. A könyvről tudni kell, hogy több száz éves volt, és nemzedékről nemzedékre öröklődött, míg végül kikötött a kislánynál. Nagyi elmesélte neki, hogy ez egy mágikus könyv, ami útmutatást ad arra, hogyan találkozhatnak a gyerekek mindenféle mesebeli lénnyel. A könyv egyszer csak abbahagyta a csilingelést, mintha észrevette volna, hogy Fanni már felébredt. A következő pillanatban magától kinyílt egy oldalon, s lapjaival hívogatóan integetett a kislánynak. Fanni kiugrott az ágyból, odaszaladt, és a kezébe vette a könyvet. Azon az oldalon egyetlen szó volt olvasható:

„TÜKÖR”

Amikor a kislány fennhangon elolvasta ezt a szót, a lapokon lassan láthatóvá vált egy írás.

„Kevesen tudják – olvasta –, hogy bizonyos tükröknek mágikus tulajdonságaik vannak. Amelyik tükör keretén mesebeli lények képmásai láthatóak, pl. manók, tündérek, varázslók, azokon keresztül beléphetsz egy másik világba, ha el tudod mondani a megfelelő varázsigét. Ha találsz egy ilyen tükröt, megjelenik a varázsige ezen az oldalon.”

De jó is lenne egy újabb kalandba csöppenni! Végre nem unatkoznának itthon Péterrel. Amint ezt elgondolta, felugrott és átrohant öccse szobájába, hogy őt is felébressze.

– Petikém! Ébredj fel! Találtam valamit!

– Jaj, Fanni! Mi lehet fontosabb az alvásnál? Olyan fáradt vagyok!

– Jól van, öcsikém! Ha te aludni akarsz, csak aludj, én pedig majd egyedül fogok felfedezni egy mesebeli világot! Na, szia!

– Várj! Miről beszélsz? – Ugyanis ha kalandról volt szó, Péternek rögtön nem volt fontos semmi más.

– A könyv keltett fel, amit a nagyitól kaptam szülinapomra. Olyan tükrökről ír, amin keresztül átléphetünk egy másik világba. Nem rémlik neked, hogy valahol láttunk egy olyan tükröt, amin mindenféle mese-lény képmása látható?

– Várj csak! Dehogynem! A nagyinál, a padláson láttam tavaly nyáron, amikor anya gyerekkori játékai után kutattunk.

– Hát persze! Kár, hogy most nem vagyunk a nagyinál. Meg kell várnunk az utazással a szünidőt, pedig én most azonnal indulnék.


Olvass bele!

Bombicz Judit – Csodák könyve

Első oldal szövege, a Varázsgömb című mese eleje.

Egyszer volt, hol nem volt, élt valamikor két kisgyerek, egy testvérpár. Az egyik a nyolcéves Fanni, a másik a hétéves Péter.  Mindketten általános iskolába jártak, és még mindig hittek a csodákban, nem úgy, mint a felnőttek. Közelgett a karácsony. Ez az ünnep volt a legkedvesebb a szívüknek, hiszen ilyenkor végre az egész család együtt tölthette az idejét, s a gyerekek sok-sok ajándékot kaptak a szüleiktől, a nagyszülőktől, s az egész kiterjedt rokonságtól. Tegnap náluk járt a nagymamájuk, aki egy dobozt dugdosott a táskájában, majd az üdvözlések után bement Fanni szobájába.

– Szervusz, kis drágám! – mondta, majd adott a kislánynak két nagy cuppanós puszit.

– Szervusz, Nagyi! – köszönt vissza. Tudta, a jólneveltség nagyon fontos a felnőttek számára, bár, köztünk szólva, ezt sajnos nem mindenki tartja be.

– Nézd csak, mit hoztam neked! – szólt, s ezzel egy időben elővette táskájából azt a kis dobozt, amit a szülőknek nem mutatott meg. – Ebben a dobozkában egy karácsonyi díszgömb van, amit majd fel kell tenned a fenyőfátokra. De ez nem közönséges gömb ám, hanem egy varázsgömb. Tudom, hogy szeretnél minél több kalandban részt venni, s ha tényleg akarod, akkor ez segíteni fog abban, hogy a kívánságod végre teljesüljön! – ezzel a Nagyi megfordult, és mosolyogva kivonult a szobából. Azt hiszem, nem csoda, ha a döbbenettől Fanni meg sem tudott szólalni, így meg sem köszönte a furcsa ajándékot.


Tetszett? Rendeld meg!

Az író szerzői facebook oldalán, privát üzenetben:

A NewLine Kiadó webshopjában:

Itt is rendelhető:

hopejudit@gmail.com

14+

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

3 comments on “Bombicz Judit – Csodák Könyve

 1. Ujvári Gabriella szerint:
  1+

  Szeretném keresztlányomnak,köszönöm a lehetőséget

  1+
 2. Zita Zombori szerint:
  1+

  Szeretném megnyerni!

  1+
 3. Nagy Szilvia szerint:
  0

  Szeretném a könyvet .

  0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük