*Aurora Lewis Turner – Névtelenek

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

9+

Bolygókeringő trilógia 1.

A Föld halott. Már több mint 2000 éve az. Az emberiség maradéka áldott tudatlanságban él hat Föld-szerű bolygón. Ők nem is sejtik, hogy vannak mások rajtuk kívül… Olyanok, mint én, Auróra. Olyanok, akik különleges erőkkel bírnak… ők a névtelenek.
Két út van tehát; vagy az ő érdekeiket szolgálva titkon vadászunk a fajtánkra, vagy futunk, és így mi leszünk a vad. Én így futottam egyenesen Lloyd, egy medveerejű zsoldos karjaiba… Így kezdődött a keringőnk.
A Névtelenek a Bolygókeringő trilógia első könyve.


  1. fejezet

Európa

Már kétezer év telt el azóta, hogy az emberiség elhagyta a Földet, és új otthont keresett magának. Túlságosan nagy pusztítást végeztünk ahhoz, hogy az életformánk a Kék Bolygón fenntartható legyen. Ezért a tudósok új bolygók felkutatására adták a fejüket, a világ kormányai pedig milliárdnyi dollár értékű fejlesztéssel pénzelték őket. A kutatásnak pedig hamar meglett az eredménye, mivel a Földtől nem túl távoli csillagrendszerekben végül találtak is olyan különleges helyeket, melyek napjai körül több élhető bolygó is keringett. Ezek egymáshoz közel lévő csillagrendszerekben helyezkedtek el, és környezeti formáik a Földét idézték. Az emberiség megpróbált a Földről mindent átmenteni oda, amit csak lehetett; a vallást, a kultúrát, a demokráciát és egyéb, ezeket támogató intézményeket. A hat, Földtől jóval kisebb, élhető bolygót a földi kontinensekhez hasonlóan nevezték el, így a csillagjához legközelebb lévő bolygó Ausztrália lett, az ettől kissé távolabbi pedig az Afrika nevet viselte. A legnagyobb éghajlati változatosságot mutató két bolygó az Ázsia és Amerika nevet kapta. A csillagjaiktól két legtávolabb eső bolygó pedig Európa, illetve Antarktisz lett.

Nemcsak a kultúra gyümölcseit, hanem az adott földrészre jellemző állat- és növényfajokat is át próbálták menteni ezekre az idegen bolygókra, hiszen az emberiség körömszakadtával ragaszkodott a már ismert értékeihez. Egyetlen bolygón sem akadt jele idegen életformának, így a jövevények kedvükre népesíthették be a helyet az általuk áttelepített állatfajokkal. A kétezer, Földtől távol töltött év alatt az emberek megszokhatták a bolygón uralkodó körülményeket, amelyek nagyban hasonlítottak a Föld egyes területein uralkodó éghajlati viszonyokhoz. A bolygók között pedig nem létezett túl nagy átjárás, csupán a kormányok bizonyos intézményei által kiszemelt emberek tudtak utazni közöttük. Viszont a fejlett kommunikációs rendszerek megengedték a bolyók közti kapcsolatok fenntartását. Így, ahogyan hajdanán a különböző államok, megyék élén, az új intézmények élén is külön vezetők álltak. A bolygók ezáltal maguk rendezték a saját ügyeiket. A négyévente megválasztott elnökök pedig közösen oldották meg a hat bolygót egyaránt érintő problémákat. A kongresszus két házból állt élükön szentárokkal és képviselőkkel, de a törvénykezés, a hadügy, és minden végrehajtó hatalom szimbolikus alakja maga a törvényes keretek között megválasztott elnök volt.

Az Európa nevű bolygó körülbelül háromszázmillió lakosával a második leghidegebb bolygónak bizonyult a hat közül. Időjárását a négy évszak jellemezte; hideg és csapadékos, valamint a természet színeibe burkolódzó ősz, még csapadékosabb és változékonyabb tavasz, meleg nyár, és gyakran hóval járó tél. Hosszú erdőségek, középmagas hegyvonulatok, mély tengerek és nagy, kulturálisan színes városok szegélyezték a bolygót. Az állatvilágát tekintve az Európa sok háziállat; kutya, macska és haszonállatok, valamint a vadállatok közül főleg őzek, nyulak, farkasok, rókák és medvék számára adott otthont. Ezen bolygó fővárosa, Step- dubai, körülbelül ötmillió lakossal rendelkezett. Ezt nevezték a másik öt főbb város mellett a kulturális-, a politikai-, és az egyetemi élet székhelyének.


Szeretnéd megvenni?

Megrendelhető itt is:

auroralewisturner@gmail.com

9+

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

1 comment on “*Aurora Lewis Turner – Névtelenek

  1. Molnár Ilona szerint:
    1+

    Nagyon szeretném megnyerni ezt a könyvet kislányomnak mert imád olvasni

    1+

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük