Alex Sorcier – Babett

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

109+

“Kispolgári apró házban második gyermekként született Babett, így elszegényedésük után. Mondhatjuk gyönyörű baba volt, bármennyire is rongyos pólyába csavarta édesanyja, akinek az élet árnyékos oldala jutott osztályrészül, kifosztva a családi jólétből és szeretetből.

Zöldülő májusi erdők, virágokkal teli tarka mezők övezték, körülölelték a jelen pillanatát a leánynak, ebben a kicsiny, egészen apróvárosban, ahová még a madár is ritkán látogatott el, de annál boldogabban szállva hozta a szeretetet az élet minden percében főhősünk részére. Világos szobáját egy feslett függöny és egy ócska lyukas kályha díszítette, néhány rozsdafolttal a megélt szép múltja emlékére. Középen egy egészen kicsi, apró asztal, amin a barátnőjével szedett mezei virágok díszelegtek a szivárvány minden színében s a tetején egy csokor búzavirág, melynek halványkék színe összemosódott, a háttérben lévő gólyahír erősen citromsárga erejével, mi hírül adta a nyár jelenlétét. A kompozíciót néhány hatalmas pipacs díszítette, melyek élénkpiros színe a legvadabb képzeletet is felülmúlja, mert az élet vize jutott eszébe Babettnek róla, a vér. A családi vér, melyre nem lehet büszke és a letűnt korokat sem hozhatja vissza, az elveszett örökre.”


“Amikor meditálsz és lecsendesedsz, kitárul a világ előtted, alapjában megváltozik a világnézeted, óriásit változik a természeted lányom. A meditációk hozzásegítik az életedet az anyagi javak elérésére, bármit, – érted lányom? – bármit megteremthetsz magadnak és környezetednek, családodnak. Minden meditáció más és más, nem mindegy, milyen szándékkal kezded el. Mindig csak a lelki boldogságodat, békédet, az igazságot keresd! Ha így teszel, megnyered a kiteljesedés csodás állapotát. Soha ne kergesd és hajszold az anyagiakat, soha ne emelkedj mások fölé, légy velük egyenlő. Mert ha nem így teszel gyermekem, nem fogsz különbözni az állatoktól, akik pusztán a megélhetésükre és a kényelmes életükre törekednek. A teremtő a sokszor oktalan állatokat is Buddha természettel áldotta meg, mihozzánk az emberhez hasonlóan, de az állatokban nincs meg a felemelkedéshez szükséges tudat, míg bennünk, emberekben igen – fejezte be mondatát a mester.”Szeretnéd megvenni?

109+

Kérlek, oszd meg, ha tetszik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük