NyereményjátékSzeretnéd megnyerni a képváltóban futó könyvek egyikét? Kattints a Csatlakozz és NYERJ gombra és iratkozz fel! NAPONTA sorsolunk! Rengeteg nyertes lesz!

51. részlet

– Nem kérem a tőrt! – ismételte meg a férfi a korábbi szavakat és ezúttal ismét bólintott, gondolván, hogy ha most áttérne a fejrázásra, azzal csak összezavarná a lányt. Különben is, még nem tudta, hogy ezen a világon melyik fejmozdulat mit jelent. Jobbnak látta tehát, hogy ha most már következetes marad. A lány értetlenül nézett rá, de remélte, hogy a logika segíteni fog majd neki a megértésben.

         Aztán a lány kisvártatva ismét megszólalt dallamos hangján, és közben önmagára mutatott. A mondat egyik szavát meg is ismételte, amiből a férfi tudta, hogy az a neve. Ő is kimondta tehát. Tudta, a lány azt várja, hogy erre majd megmondja a sajátját, bemutatkozva, de… nem tudta mit feleljen. Vajon árulja el a valódi nevét? Azt már jobb szerette volna feledni. De akkor miként mutatkozzon be? A lány egy ideig kérdőn nézett rá. Aztán felemelte a tőrt és kimondott egy szót. A férfi értette, hogy a fegyvert nevezte meg és megismételte azt a saját nyelvén. A lány erre leírhatatlanul boldog lett és újra beszélni kezdett, megállíthatatlanul, bizakodón, úgy miként korábban is tette, amikor tartani akarta az idegenben a lelket.

         A férfi még mindig nem értett egy szót se, de kellemesnek találta a hangját. Képes lett volna örökké hallgatni őt, ám váratlanul egy idegen szakította félbe a dallamot. A férfi erre a bejárat felé tekintett, de nem ismerte fel az ott álló fehér, ragyogó alakot, aki nagy, madarakéhoz hasonlatos szárnyakat viselt a hátán.

         Olyan emberinek tűnt. Az arcából sugárzó fénytől azonban nem láthatta vonásait. Igaz, ha láthatta volna, akkor se ismerhette volna fel, mert azok után, hogy szemtanúja volt annak, miként döfi át a vén demiurg vezér azt a megégett, szárnyas lényt, nem gondolta volna, hogy még életben lehet, azt pedig még kevésbé, hogy ennyire megváltozhatott.

Holnap este folytatódik!

Leave a Comment

Shopping Cart

Sikeres feliratkozás!

Hiba adódott. Próbáld újra!

Ha feliratkozol, elfogadod, hogy a weboldal tulajdonosa emailben megkeressen.