NyereményjátékSzeretnéd megnyerni a képváltóban futó könyvek egyikét? Kattints a Csatlakozz és NYERJ gombra és iratkozz fel! NAPONTA sorsolunk! Rengeteg nyertes lesz!

49. részlet

A lány szabadkozva hőkölt hátra, de a fiatalembert nem érdekelte már önnön fájdalma. Sokkal inkább az foglalkoztatta, hogy pontosan mit tehetne a lányért. Nem volt kétsége afelől, hogy jobb sorsot érdemelne annál, mint amit az élettől addig kapott. Segíteni akart rajta. Szerette volna kiragadni abból a barbár világból. Szerette volna elvinni őt oda, ahonnét érkezett, oda, ahol süt a Nap, virágoznak a fák és ezer pillangó száll a rétek felett. Sajnos azonban már nem talált volna vissza. Pedig szerette volna meghálálni neki, amiért megmentette az életét, amiért kitartott mellette és küzdött érte, szembe szállva még a barbár demiurg hordával is, a néppel, akik között élt.

         Aztán eszébe jutott egy ötlet. Azon a világon a drágakövek miriádjai értéktelen kavicsokként hevertek a fekete porban, szikla is volt bőven ezen a vad vidéken, ahogy a föld ércei is bőséggel álltak rendelkezésére, ő pedig jól értett a kőműves és a kovács mesterségekhez, miként oly sok más egyébhez is. Arra ugyan még nem gondolt ekkor, hogy akár koronát is kovácsolhatna magának ezekből, de arra már igen, hogy ragyogó palotát építhetne a leány köré. Az jutott eszébe, hogy ha már elvinni nem is tudja onnét, de… Mi lenne, ha hálája jeléül elkényeztetné őt minden jóval? Mi lenne, ha biztonságot, jólétet, csillogást és egy igazi palotát varázsolna köré?

         Közben a lány úgy tűnt beletörődött a vezér parancsába és elindult kifelé. Az asztal mellé érve azonban megtorpant egy pillanatra és a tőrre nézett. Keze megrebbent. Tétovázott. Visszanézett a férfira. Az, kíváncsian figyelte őt. Tekintetétől a leány szemeiben ismét gyülekezni kezdtek a könnyek. Látszott rajta, hogy igyekszik összeszedni magát. Aztán mélyet sóhajtott és sarkon fordult, hogy nagy lendülettel távozzon. Már a kijárathoz ért, amikor meghallotta az idegen hangját.

– Várjon! – szólt utána, bár tudta, úgyse értheti szavát.

A lány kérdőn fordult hátra nagy, de bánatos szemeivel reá tekintve.

Holnap este folytatódik!

Leave a Comment

Shopping Cart

Sikeres feliratkozás!

Hiba adódott. Próbáld újra!

Ha feliratkozol, elfogadod, hogy a weboldal tulajdonosa emailben megkeressen.