NyereményjátékSzeretnéd megnyerni a képváltóban futó könyvek egyikét? Kattints a Csatlakozz és NYERJ gombra és iratkozz fel! NAPONTA sorsolunk! Rengeteg nyertes lesz!

46. részlet

Megfordultam. A hófehér fényben ragyogó lény, akit népem a szárnyai miatt pilinkének nevezett el, ott állt a bejáratnál, a falnak dőlve, karba tett kezekkel. Fénylő testén fekete szőttest viselt, melyet a többiek adtak rá, hogy ne legyen mezítelen.

– Nem kell ilyen borúlátónak lenni. – feleltem. – Elég gyorsan tanulok. Ezenkívül ahhoz, hogy megértsük egymást, sokszor szavak se kellenek. Figyelj! – azzal ismét az idegen felé fordultam. Megérintettem haját, majd az én tincseim.

– Egyforma. Látja?

         De… hogy kérdezhetném meg tőle azt, hogy ismer-e mást is, akié hasonló? Igyekeztem mutogatva megértetni magam vele. Figyelmesen hallgatott. Végül aztán úgy tűnt, megértett. Tekintetéből szomorúság sugárzott, miközben válaszolt és közben tagadón rázta meg fejét. Tehát nem ismer hozzánk hasonlót. Állapítottam meg magamban elszomorodva. Ezek szerint csak egyszerű mutánsok vagyunk mindketten.

         Tulajdonképpen örülnöm kellett volna, hiszen ebben reménykedtem, abban, hogy vér szerint is ide tartozom, de most valahogy, ólomsúlyként nehezedett szívemre az igazság. Elszorult a torkom, lefagyott arcomról a mosoly.

– Na, sikerült megértened valamit? – kérdezte a pilinke.

– Igen. – feleltem alig hallhatóan. – Megtudtam a választ. Apám és anyám nem hazudtak. Nem vagyok találtgyerek. Nem vagyok más vagy több… csak egy demiurg… de legalább azt továbbra is mondhatom, hogy vérbeli demiurg vagyok, a Zortran törzsből. Ez vagyok. Igen. Cynidor vagyok a Zortran törzs mutánsa, ahogy ő is csak egy mutáns. Ez van. Megértettem végre, mi vihet rá valakit arra, hogy fegyvertelenül induljon neki a Rengetegnek. „Ezért akart tehát meghalni.” – gondoltam, majd jó ideig csak némán hallgattunk.

Holnap este folytatódik!

Leave a Comment

Shopping Cart

Sikeres feliratkozás!

Hiba adódott. Próbáld újra!

Ha feliratkozol, elfogadod, hogy a weboldal tulajdonosa emailben megkeressen.