NyereményjátékSzeretnéd megnyerni a képváltóban futó könyvek egyikét? Kattints a Csatlakozz és NYERJ gombra és iratkozz fel! NAPONTA sorsolunk! Rengeteg nyertes lesz!

44. részlet

Az asztal mellé érve azonban megtorpantam egy pillanatra és a tőrre néztem. Kezem megrebbent, hogy megfogjam. Ki akartam vinni magammal. Mégse tettem. Ismét hátrapillantottam. Az idegen zafír tekintete mintha rám szegeződött volna. Figyelte a mozdulataimat. Éreztem szemeimben ismét gyülekeznek a könnyek. Sarkon fordultam hát, hogy gyorsan távozzak. Már a kijárathoz értem, amikor meghallottam az idegen hangját.

– Perimenete!

Kérdőn fordultam hátra.

– Eláte! – suttogta.

Nem értettem, de abból, hogy kezét kérőn emelte felém, úgy véltem, engem hív vissza. Először megörültem ennek és megindultam felé, ám hirtelen átfutott rajtam egy döbbent gondolat. Valószínűleg csupán a tőrt szeretné megkapni. Erre megtorpantam és tétován tekintettem a fegyverre.

– Denszelotomáheri! Eláte! – szólt ismét. Nem értettem, de bólintott és kérőn nyújtotta felém a kezét. Tényleg a tőrt akarja tehát. Megborzongtam. El kell fogadnom, joga van a halálhoz éppúgy, miként az élethez. Azzal kezembe véve a tőrt, odaléptem és markolatát felé nyújtottam.

– Ohi! – húzta félre kezét. Most már végképp nem értettem, hisz az előbb még bólintott arra, hogy kell neki a tőr.

– Szászpárakálo! Kaszíszte! – suttogta és intett kezével, hogy üljek le mellé. Engedelmesen helyet foglaltam az ágya szélén.

Holnap este folytatódik!

Leave a Comment

Shopping Cart

Sikeres feliratkozás!

Hiba adódott. Próbáld újra!

Ha feliratkozol, elfogadod, hogy a weboldal tulajdonosa emailben megkeressen.