NyereményjátékSzeretnéd megnyerni a képváltóban futó könyvek egyikét? Kattints a Csatlakozz és NYERJ gombra és iratkozz fel! NAPONTA sorsolunk! Rengeteg nyertes lesz!

42. részlet

– Én sem, de hogy mi mit akarunk, mit nem, az nem számít. Senki sem rendelkezhet más életével. Még kevésbé a halálával. Én rá akarom bízni a döntést.

– És a szárnyas lény? Őt is gondolkodás nélkül, önkényesen szúrta le. – szaladt ki a számon, de meg is bántam, mert tekintete dühösen villant.

– Te most feleselsz velem? – emelte fel a hangját – Már mondtam, hogy a pilinkén csak segíteni akartam, ne szenvedjen. Úgy tűnt, már úgyis vége. Láttad azonban, hogy ezt a fickót ápoltuk a kérésedre. Te magad mondtad, hogy élve is a hasznunkra lehet. Akkor miért akarnám a halálát?

– De Ön is tudja, hogy megölné magát.

– És meddig figyeljük őt, azon aggódva, hogy megakadályozzuk ebben? Ennek mégis mi értelme lenne? Előbb-utóbb úgyis megtenné. Akkor inkább tegye meg előbb. Egyébként is… így legalább lenne még élelmünk.

         Válaszától kirázott a hideg. Csak néztem őt. Nem bírtam elhinni, hogy komolyan gondolja. Pedig nem viccelt. Ez egy ilyen világ volt. Kegyetlen és rettenetes, de igen logikus.

– Egyébként meg miért véded ennyire? – szólalt meg kisvártatva ismét – Hisz nem is ismered. Ráadásul hallom, fegyverek nélkül járt a rengetegben. Nem csodálkoznék azon, ha azért ment volna, hogy meghaljon, mert nem bírt tovább mutánsként élni. Te minek akarod, hogy életben maradjon? Beleszerettél? Vagy csak reménykedsz, hogy tőle választ kaphatsz?

– Hogyan? – lepődtem meg.

Holnap este folytatódik!

Leave a Comment

Shopping Cart

Sikeres feliratkozás!

Hiba adódott. Próbáld újra!

Ha feliratkozol, elfogadod, hogy a weboldal tulajdonosa emailben megkeressen.