NyereményjátékSzeretnéd megnyerni a képváltóban futó könyvek egyikét? Kattints a Csatlakozz és NYERJ gombra és iratkozz fel! NAPONTA sorsolunk! Rengeteg nyertes lesz!

35. részlet

– Segíteni? – lepődött meg ekkor a lény, ismét felé kapva tekintetét.

– Igen. Szinte már halott voltál és biztos nagy fájdalmaid lehettek. Én csak segíteni akartam, hogy ne szenvedj sokáig. Gondoltam, megszüntetem a fájdalmaid. Nem sejtettem, hogy képes vagy ilyen gyorsan meggyógyulni. Hidd el, ha sejtem, nem teszem meg!

         Szavára úgy tűnt a lény elgondolkozik. Nem felelt azonnal.

Tekintetét a talaj porára vetette néhány hosszú, dermedt pillanatig.

A jelenlévő demiurgok lélegzetüket visszafojtva vártak. Nem tudták mire számíthatnak tőle, de felkészültek arra, hogy ha kell újra felemeljék dárdáikat és nekimenjenek. Egyelőre azonban a látszatát is kerülték annak, hogy fenyegetőnek tűnjenek.

         Aztán a lény ismét a vezérre emelte pillantását és így szólt:

– Ebben az esetben azt hiszem, köszönettel tartozok. – hangja naivan és szelíden csengett. Úgy látszott, komolyan elhitte a vezér válaszát. Nem tűnt se gúnyosnak, se cinikusnak, miközben még hozzátette: – De ha kérhetem, ne forduljon elő még egyszer ilyen, mert ezzel egyáltalán nem sikerült megszüntetni a fájdalmaim. Sőt! Még rettenetesebb kínt okozott, mint amit már egyébként éreztem.         A demiurgok összenéztek e szavakra. Először nem értették, hogy ez a lény valóban komolyan beszél-e, de aztán kiderült mennyire naiv. Hitt nekik, mert még nem volt oka arra, hogy kételkedjen. Ugyanakkor igen ésszerűen gondolkodott, könnyen átlátta a helyzeteket és rávilágított a logikátlanságokra, ahogy az elején a demiurg vezérrel szemben is tette. Ha kételkedett valamiben, mindig feltette a kérdést, nyíltan és szemtől-szembe, de ha olyan magyarázatot kapott, amely beleillett az általa addig tapasztaltakba, akkor azt könnyen elhitte és minden aggálya megszűnt. Olyan volt, mint egy gyermek, mintha csak akkor és ott született volna, olyan ártatlan és naiv, mint aki még nem sok rosszat tapasztalt az életben.

Holnap este folytatódik!

Leave a Comment

Shopping Cart

Sikeres feliratkozás!

Hiba adódott. Próbáld újra!

Ha feliratkozol, elfogadod, hogy a weboldal tulajdonosa emailben megkeressen.