NyereményjátékSzeretnéd megnyerni a képváltóban futó könyvek egyikét? Kattints a Csatlakozz és NYERJ gombra és iratkozz fel! NAPONTA sorsolunk! Rengeteg nyertes lesz!

26. részlet

Amikor beléptünk, az idegen már az asztal mellett ült a földön, hátát a falnak támasztva, jobbjában egy pengével, mellyel már fel is vágta balján az ereket. Emoran odaugrott hozzá és kicsavarta kezéből az éles eszközt, én pedig közben sietve kötöztem be a másik csuklóját, nehogy elvérezzen. Annak ellenére, hogy már félájultnak látszott, elég hevesen tiltakozott, de minket ez nem érdekelt. Ezt követően fivérem gyorsan összeszedett minden veszélyes tárgyat és kivitte azokat a helyiségből.

Aztán csak térdepeltem mellette és néztük egymást.

 Az idegen csak nézte a lányt egy hosszú pillanatig és arra gondolt, bár életben maradhatna és segíthetne neki. Megérdemelné, hiszen annyira próbálja megmenteni az életét. Nem emlékezett rá, hogy valaha is ennyire fontos lett volna bárkinek. Igaz, tudta, hogy ez nem a személyének szól, hiszen a lány még nem ismeri őt. Nem szeretheti. Tudta, hogy csak a küllemével keltette fel a lány figyelmét. Azzal, hogy hasonló a bőrük, a hajuk és a szemük színe. Jól látta korábban, hogy mennyire örül neki és annak, hogy találkoztak. Látta rajta, hogy kérdései lennének, mert bizonyára nem is sejti, honnét származik. Szerette volna megtudni, hogy egy ember lánya miként kerülhetett erre a rettenetes vidékre. Szerette volna elvinni abba a világba, ahonnét érkezett. Megmutatni neki, hogy milyen a napfény, milyenek a virágos rétek. „Igen. – gondolta – Tavasz van. Most kellene látnia a mezőket és hallania a madarak csivitelését. Élhetné a fiatal lányok gondtalan életét. Kár, hogy fogalmam sincs a visszaútról.” – aztán ismét rátört a köhögés, eszébe juttatva állapotát.

 Biztos voltam abban, hogy dühös ránk azért, amiért tettét megakadályoztuk, de könnyáztatta arcán nem láttam haragot. Magam se tudtam, helyesen cselekedtünk-e. Arra gondoltam, tán önző vagyok. Talán hagynom kellett volna, hogy ő döntsön a saját életéről, haláláról. Ekkor váratlanul hatalmas robaj rázott meg mindent és leomlott a helyiség szemközti fala és teteje, tőlünk balra a közvetlen közelünkben. Döbbenten kaptam arra tekintetemet. Egy különös, fekete lény zuhant a helyiségbe.

Holnap este folytatódik!

Leave a Comment

Shopping Cart

Sikeres feliratkozás!

Hiba adódott. Próbáld újra!

Ha feliratkozol, elfogadod, hogy a weboldal tulajdonosa emailben megkeressen.