NyereményjátékSzeretnéd megnyerni a képváltóban futó könyvek egyikét? Kattints a Csatlakozz és NYERJ gombra és iratkozz fel! NAPONTA sorsolunk! Rengeteg nyertes lesz!

18. részlet

Csak ennek és a jószerencséjének köszönheti, hogy még él. És persze a Tűzszellemnek, aki óvja lépteink! De még sok szenvedés vár rá, ha felépül egyáltalán. Akkor viszont ne feledd az ígéreteid!

– Bemehetek hozzá? – kérdeztem. Erre csak bólintott, majd továbbment.

Amikor az idegen ismét magához tért, – mert teste nem volt hajlandó feladni még – egy ágyszerű emelvényen feküdt és rémisztő alakok vették körül. Pokoli, fekete alakok. Meglepő módon azonban sebeit kötözgették, fura főzetekkel átitatott rongyokat téve testére. Bár úgy érezte, ettől valamelyest enyhül fájdalma, de igen nehezen vette a levegőt és köhögés gyötörte. Már bánta, hogy nem halt meg. Bánta, mert ahogy arcaikat, lemondó fejmozdulataikat elnézte, már tudta, aligha tudják megmenteni életét, elkönyvelték már a halálát és csak szánják amiatt, hogy mennyit kell még szenvednie. Ezt anélkül értette, hogy megértette volna szavaikat.         Ezt látva a fiatalemberben ismét feltámadt a halál utáni vágy. Nem akart élni. Nem akarta, hogy megmentsék. Semmi kedve nem volt ahhoz, hogy egy ilyen világban éljen és tudta, haza se térhet többé. Egyrészt nem ismerte a visszautat, másrészt nem akart szégyenkezni amiatt, hogy nem vitte semmire. Ráadásul fájdalma is egyre elviselhetetlenebbé vált. Köhögése se akart szűnni. Jól tudta, érezte, sérülései elég súlyosak és csak igen kevés esélye van a túlélésre. Nem akart küzdeni az életben maradásért, nem akart már szenvedni. Tekintete a megoldást kereste és hamarosan meg is találta. Nem messze egy asztalon különféle tárgyak sorakoztak, csontokból készült eszközök, pengék. Arra gondolt, jobb lenne egy tőr, de tán valami más éles tárgy is megteszi. Behunyta szemeit és elhatározta, amint teheti, önnön kezével végez magával. Egy ideig ezen elmélkedett, küzdve fájdalmaival, köhögésével. Közben észre se vette és az asszonyok elhagyták a helyiséget.

Holnap este folytatódik!

Leave a Comment

Shopping Cart